skip to Main Content
Borászat

A KŐKAPU Pince a Szent-György hegy délnyugati lejtőin, a bazaltorgonák tövében bújik meg családi pincészetünk. A kis birtok, amelyen gazdálkodunk több mint 100 éves múlttal rendelkezik, néhány éve került a tulajdonunkba. Ekkor kezdtünk el borászattal foglalkozni, és alapítottuk meg a KŐKAPU pincét – hobbiból, a vidék iránti elragadtatásunknak köszönhetően. Egyre jobban beleszerettünk ebbe a rendkívül szép, és nemes tevékenységbe, mely mára már életünk elengedhetetlen részévé vált.
Kézműves borainkat nagy odaadással készítjük, hogy lenyűgöző élményt nyújtsanak a borok kedvelőinek.
Olaszriziling szőlőnk van, amelyből 2 fajta bor kerül palackozásra:

HAJNAL – olaszrizling: A Balaton-felvidék jellegzetes tanúhegyén – a Szent-György hegy bazaltján érlelt kézműves fehér bor, keserű mandula jegyekkel. Kellemes beszélgetések, könnyű étkezések vagy akár elmélyült gondolatok kifinomult kísérője, mely hűtve mutat legtöbbet magából. Meleg nyári napokon fröccsnek is kiváló frissítő ital.

FLÖRT – gyöngyöző bor: A napsütötte lejtőkön érlelt olaszrizlinget némi buborékkal pezsdítettük fel. Azzal, aki e keserű mandula és illatos barack jegyeit hordozó friss gyöngyözőbort megkóstolja, már egy igazán jó dolog történik aznap. A csillogó gyöngyök tánca garantáltan bearanyozza napját. Pimaszul csábító – Flörtölj velünk!

Mindkét boruk OEM minősítéssel rendelkezik.
Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 2020-as évjárat mind a balatoni, mind a badacsonyi borversenyen ezüst, a 2021-es évjárat pedig arany minősítést ért el.

Back To Top